Friday, May 29, 2015

Det blev en kofta av garnet jag fick i födelsedagspresent! Norlys heter garnet och dubbelt tog jag för att få lite stuns i koftan. Den blev som en jacka faktiskt, mjuk och skön. Lite pilligt var det då jag måste kolla in så att randningen stämde på ärmarna ungefär i alla fall. Stickade den rakt uppifrån och klippte ut  halsringningen för att få den så jämn som möjligt och att färgen stämde. Rolig att sticka var den också.

Det blev ett par vantar av garnet som vi fick på årsmötet. Skulle ha blivit stokastiska vantar som man stickar med hjälp av en tärning som visar hur många m och varv man skulle sticka av de båda färgerna. Så gjorde inte jag, det blev dubbelstickade vantar med ett urgammalt broderimönster i stället. Lila och naturfärgat garn, rätt snyggt faktiskt.
En liten babytröja har det också hunnit bli sedan sist, den ska Fia få skicka med alla andra babykläder ner till Afrika. Hoppas den värmer skönt där!

2 comments:

Heidi said...

Så fina saker du har stickat! Randningen på koftan ser jättefin ut, och randningen är jättefin! Vantarna är som alltid hur fina som helst, och den lilla koftan är väldigt söt:)

Eva S said...

Fin, är det ett uppifrån och ner, mönster?