Saturday, August 29, 2015

Vantar mitt i sommaren!Nu har det blivit vantar igen! Det här är Tor no 172 med motiv från hällristningarna på Himmelstalundsfältet i Norrköping.Hoppas man kan skönja fartyg, hund och lite annat märkligt på bilden. Vantarna är stickade i Sterk-garnet från du Store Alpakka i Norge och dessutom dubbelstickade som jag tycker är jättekul att göra och vantarna blir jättevarma. Håller dessutom på med en kofta i ofärgat garn från Viola Schavon, tyvärr räcker nog inte garnet till lång ärm men jag har mailat Viola och hoppas hon har lite mer, fattas till en dryg ärmkulle! Lite restgarnsstickning blir det också, fingervantar av garnet som blev över på min födelsedagskofta. Finns mer garn över där och nu blir det en mössa - kanske till insamling, vad vet jag.
Så här blev fingervantarna, lite pyssligt att få ränderna någorlunda lika på de båda vantarna. Fingrarna fick bli som de blev.

2 comments:

Heidi said...

Du gör verkligen jättefina vantar. Och att sticka dom sommartid är ju verkligen att förbereda sig inför den kalla årstiden:) Plus att det inte är lika svettigt att ha i knät som en ett större projekt:)

Eva S said...

Det är väl då man ska sticka vantar, så dom är klara när hösten kommer!