Sunday, February 7, 2016

Äntligen!


Äntligen! Nu har jag stickat och stickat och här är några resultat! en kjol och ett par leggings till en sonhustru. Garnet är det isländska Lettloopi och jag har stickat i dubbelstickning utom 10cm upp till midjan och ung lika mycket nedtill på "benvärmarna". Kände att det var bättre med vanlig resårstickning i enkelt garn där. Mönstret är fantasi från mina isländska mönster och som B och jag funderat ut. Mycket varma plagg som skulle invigas på fest igår!


Stickat ett par lovikkavantar med nedvikbar topp, sk jägarvantar till en väninnas man. Han ville ha dem stora och då blev de så här. Hoppas han gillar dem. 


Fick också önskemål om lika vantar men i marinblått och utan nedvikbar topp och nu är de också färdiga. Vantarna är stickade i Lovikkagarn från det gamla nedlagda spinneriet i Morjärv, det finns lite kvar av det garnet och det är ju jättekul! Ska rugga dem lite också så blir de extra sköna. De här blå ska tydligen vara med vid långfärdsåkning på skridskor, ramlar man i vak blir de ju inte våta.......


För övrigt är det kläder till små barn i Lettland som jag stickar på lediga stunder. Har också en liten  pågående kurs i 2-ändstickning på caféet. Vi får se i morgon måndag hur mina tjejer lyckats! Träning ger färdighet...

6 comments:

Heidi said...

Setet till son hustrun var verkligen något utöver det vanliga!

du är verkligen kreativ och duktig på att sticka:)

frisky frog said...

Men Kine, vilken fin kjol! Precis en sån skulle jag kunna tänka mig. =) Har du gjort något mönster? Jag gissar att fler än jag skulle kunna tänka sig att köpa det.
Hoppas att allt är bra med dig.
/kram

Eva s said...

Så fina saker du stickar!
Ska ni till symässan i år?

Katrina Eriksson Lidén said...

Så fint set du dubbelstickat! Det ser fantastiskt ut!

Katrina Eriksson Lidén said...

Så fint set du dubbelstickat! Det ser fantastiskt ut!

Anonymous said...

Hej, det er en fin blog du har, men jeg kan ikke rigtigt se din e-mail på bloggen. Er det muligt for dig at sende en mail til blog@woolspire.com? Det drejer sig om muligt sammenarbejde.
Med venlig hilsen
Casper.