Monday, June 30, 2008

Äntligen på väg med julisockor!


Så här långt kom jag igår - det blev en hel del "repa upp" då jag upptäckte att det knepiga i beskrivningen var att efter ett omslag göra en avig m, hur lätt är det inte att tappa omslaget? Speciellt om man ser på fotboll och stickar snabbt och tror att man kan..... Det knepiga var dessutom varven 10-12 då man liksom börjar om igen. Nu har jag emellertid grejat det, skönt. Börjar strax på hällappen och den gör jag nog som jag brukar, 1 rät, lyft 1, 1 rät osv och bara aviga på varv 2. Den hälen blir oftast lite tåligare mot slitage och ser trevlig ut tycker jag. Nästa sockutmaning skulle jag vilja vara en där man börjar från tårna. Jag har stickat några sådana sockor förut men behöver träning! Alldeles utmärkt att sticka så av restgarner och med magic loop - då kan man använda garnet till "the bitter end".

4 comments:

Metta said...

Visst är Pomatomus-sockorna trevliga att sticka, men det gällde att hålla rätt på omslagen. Jag tror att jag gjort rätt på mina. Har stickat båda skaften och ska börja med hälarna nu.

Har aldrig stickat från tån och uppåt. Känns inte som det passar mig, men vi får se om din önskan slår in.

Vi ses på Gubbens på torsdag. Ha det bra tills dess. Kram Metta

Kristina said...

Hej! Jag vet inte om mailet jag skickade dig kom fram så jag skriver här med. Roligt att du vill vara med och tvåändssticka igen! Liisa har gett mig
adminastratörsrättigheter (fasligt långt ord det där) och jag har lagt till dig
som skribent. Ifall det skulle krångla så hör av dig igen till mig så ska jag försöka fixa det.

/Kristina

Anonymous said...

Underbar färg på sockorna.Vi ses på Gubbens cafe´på torsdag.Sticka lugnt.Kram/Ella.

Metta said...

Du hittar mönstret till February Lady Sweater om du går in på Stickameras hemsida. Det är ju en knit-a-long som Ulrika startat.