Monday, June 30, 2008

Äntligen på väg med julisockor!


Så här långt kom jag igår - det blev en hel del "repa upp" då jag upptäckte att det knepiga i beskrivningen var att efter ett omslag göra en avig m, hur lätt är det inte att tappa omslaget? Speciellt om man ser på fotboll och stickar snabbt och tror att man kan..... Det knepiga var dessutom varven 10-12 då man liksom börjar om igen. Nu har jag emellertid grejat det, skönt. Börjar strax på hällappen och den gör jag nog som jag brukar, 1 rät, lyft 1, 1 rät osv och bara aviga på varv 2. Den hälen blir oftast lite tåligare mot slitage och ser trevlig ut tycker jag. Nästa sockutmaning skulle jag vilja vara en där man börjar från tårna. Jag har stickat några sådana sockor förut men behöver träning! Alldeles utmärkt att sticka så av restgarner och med magic loop - då kan man använda garnet till "the bitter end".

Sunday, June 29, 2008

Så var det dags för julisockor!

Nu har jag börjat på julisockorna. Mönstret framträder inte förrän efter cirka 8 cm men då ser man tydligt hur det blir. Ska ta ett kort när jag kommit lite längre. Beträffande kommentaren på förra inlägget - vad jag vet går det inga bussar tidigt på morgonen (04-05) från Norrköping till Sthlm och färjorna till Åland! Om vi skulle åkt med STICKA till Åland hade vi fått sova över i Sthlm innan vi kunde ta oss till färjan alternativt kört bil med start klockan 04.30. Det kändes inte kul...
Det går buss som ansluter till färja som går på eftermiddagen och som hämtar nästa dag och tar oss hem igen - det gäller alla färjor! Då blir det övernattning på båten.
Trevlig reseberättelser det finns i medlemsbladet den här gången! Jättekul att se vad sticksugna i landet har för sig! Bra också att man får lite tips från andras resor! Nu ska jag återgå till sockorna och se hur mönstret framträder!

Wednesday, June 25, 2008

Junisockor i Opal



Nu är mina junisockor klara! Jättesköna att ha på sig är de också. Vid en titt i korgen finner jag mina UFO:s, tror jag fortsätter med den stora Färöiska sjalen. Ett par varv varje kväll så blir den väl färdig till hösten! Nu ser jag fram emot juli-utmaningen beträffande sockor. Garn har jag så det blir inget problem, kanske blir det andra, man vet inte så noga. Helst stickar jag med st nr 3 men junisockorna fick stickas med 2,5-or och det gick faktiskt ganska bra. Färgen på garnet kallades mocca och framträder inte så bra på den här bilden men de blev ändå ganska läckra tycker jag.
Har någon skrivit något om Ålandsresan som STICKA ordnade? Än har jag inte sett något skrivet från den resan. Tyvärr hade jag inte möjlighet att vara med, antar att det bara var stockholmare som kunde det. Om man i stället hade åkt med Ånedinlinjen så hade fler kunnat vara med, det går nämligen busstransfer från flera Stockholm närliggande städer....
Man kunde ha tagit Ånedinlinjen, skön båtresa och god mat tycker jag och många med mig. Inte är det så dyrt heller...

Monday, June 23, 2008

Hemma igen


Hemma igen efter en fin rundtur i Värmland med goda vänner. Vi transporterade oss per bil från sevärdhet till sevärdhet och hann med en hel del, Mårbacka, Rottneros, Rackstadsmuseet, Pilgrimstapeten i Ransby, Geijersgården, och vi fick också tillfälle att beundra en holländsk skulptris som bosatt sig i Sverige, närmare bestämt vid Uddeholm. Vi blev helt betagna i hennes konstverk se gärna hennes websida: http://www.hennys-sculptures-art.com/ och speciellt föll jag för Pippi Långstrump som hon höll på att färdigställa.
Det blev inte mycket stickat under den här resan men det får jag ta igen nu i stället. Halva andra junisockan är kvar, redan nyfiken på om det blir någon julisocka eller om vi får "ledigt" då? Det finns ju många UFO:s...

Tuesday, June 17, 2008

Riddardräkt....



Har någon stickat en riddardräkt? Det har inte jag gjort förut men när barnbarnet (3,5 år)kom med ett nystan och bad mig sticka en - vad gör mormor då? Stickar såklart! Det blev mycket sticka och repa och sticka igen. Ville ta en bra bild men visste inte hur jag skulle få det hela att se "riktigt" ut men med en piedestal och en bunke från köket kanske man kan föreställa sig hur jag har tänkt. Undrar om den går hem hos lillkillen!??Han behöver kanske mantel och svärd också......

Önskar alla som tittar in på min blogg en riktigt fin och skön midsommar - sticka lugnt och fint och njut av livet!

Sunday, June 15, 2008

WWKIP-day på Färgargården

Vilken härlig dag vi fick på Färgargårdens gräsmatta bland många flitiga stickande damer och 3 pojkar! Hemstickan och Vetestickorna var representerade och en hel del andra som vi lärde känna under dagen. Vi hade ju hoppats på att det skulle komma fler - kanske också några från Linköping - men antagligen annonserade vi för lite i förväg. Bättring nästa år!













Två av pojkarna, Mino och Zac, tillverkade "craftivismer", dvs små tingestar liknande dockor som de placerar ut lite där det faller sig. Idén är sannolikt amerikansk. Vi har ju sett bilder på hur man stickar runt lyktstolpar och parksoffor osv. Hoppas att dessa små craftivismer ger kraft och inspiration, får folk att känna omtanke och värme!



















Tuesday, June 3, 2008

Tvillingsockorna klara



Så här blev tvillingsockorna, det är så gulliga och av erfarenhet vet jag att modellen fungerar på små sparkande fötter! Hoppas mamman blir glad.

Majsockorna klara!







Nu är majsockorna klara! Jag har haft en hel del annat att sticka och i helgen var vi på en ö i Västerviks skärgård, helt underbar! Lugnt och fridfullt och toppenväder. Då alla andra tog en långpromenad över ön satt jag i en syrenberså och stickade och såg på det stilla vattnet och mådde som en prinsessa! Full fart framåt med junisockorna!