Monday, November 30, 2009

Stickat till de Hemlösa


Idag var vi många på caféet - jättetrevligt! På ett bord bredvid hade tjejerna lagt upp allt som är stickat till de Hemlösa i Norrköping - hittills. Mer är på gång det är jag säker på. Det var ett glatt gäng som stickade och virkade och jag kände hur flitens lampa lyste. Nu åker jag till varmare trakter och tar med mig lite garn och stickor och hoppas att jag kan sticka på planet, tycker det är roligare än att läsa och lösa korsord och sudoku. Ha en fortsatt skön december önskar jag er som tittar in på min blogg. Ska försöka lägga in lite bilder från resan, tar naturligtvis kameran med mig!

Sunday, November 22, 2009

Den ljusa koftan färdig!


Äntligen är min andra "uppifrånochnerkofta" klar! Den blev lite stor och kanske blir det inte jag som kommer att använda den, vi får väl se. Den var jättekul att sticka och som vanligt var det knepigt att hitta knappar men jag fann till slut några enkla som jag tycker passar bra. I övrigt har jag stickat ett par halvvantar till De Hemlösa, en mössa till en väninna och nu håller jag på med en "hemlis" dvs en overall till ett bonusbarnbarn. Den stickar jag i Juvel, klarblå och den lille 4-åringen har beställt vitt band på ärmarna - så det blir LHC:s färger!!! Det ska böjas i tid minsann.
Jag inköpte ju genomskinliga stickor, Knit Pro, hos Inger i Linköping och jag har blivit jätteförtjust i dessa stickor! De ligger så mjukt och fint i handen och garnet löper jättebra på wiren! Dessutom fick jag ett etui till alla stickor och tillbehör. Hoppas jag äntligen ska kunna hålla koll på alla stickor och tillbehör, ser fram emot ordning och reda.
Idag är sista dagen för julmarknad på Styrstadsgården där Metta har ett bord med sina fina vantar bl a. Ska försöka ta mig dit i eftermiddag.

Wednesday, November 18, 2009

Test av stickor och lite till...


Nu ska jag testa Knit pro plaststickor! Var idag hos Ingers garnaffär i Linköping och hälsade på. Därifrån kan man inte gå utan något - idag blev det stickor! Tidigare har jag testat och blivit förtjust i Knit pro trästickor med utbytbara wires, nu blir det som sagt plast. För tillfället håller jag på med en overall till ett 4-årigt bonusbarnbarn, han behöver något varmt då han spelar hockey! Det ska böjas i tid...Det finns också några stickpåsar med UFO:s i, funderar allvarligt på att lägga dem i någon form av ordning så jag blir klar med en efter en, vill så gärna köpa nytt garn men mitt förråd är ganska stort fortfarande. Dessutom har jag garn som ska bli halvvantar till de Hemlösa, våra vänner på stick-caféet stickar för fullt till dem, precis som förra året! Nu har jag också äntligen min flätstickade uppifrånochnerkofta på fuktiga handdukar så kanske blir det ett foto på den så småningom!

Friday, November 6, 2009

Hemstickan 3år!


Tänk, vad fort tiden går! Denna vecka för 3 år sedan startade Tina och jag stick-caféet Hemstickan. Vi har haft många deltagare på våra träffar hela tiden och några kommer varje gång och några ibland. Det är ju så det ska vara, man kommer när det passar. Det är alltid trevligt på våra träffar och alla har full fart på stickorna, liten kaffepaus hinner vi också med och vi läser gärna mönsterböcker och mönstertidningar, det kan vi aldrig få för mycket av! Igår hade vi också besök var Kämpestickorna från Kimstad, tyvärr har jag tidigare skrivit Skärblacka av någon anledning, men alltså: de bor i Kimstad. En herre var med också och även han försökte sig på att sticka några maskor.
Lennart Cederberg från De Hemlösas förening har också hört sig för om vi kunde sticka något som kan skänkas till föreningen inför julen. En hel påse med garn finns ju redan att ta av och den minskade ganska mycket redan igår, även några av damerna från Kimstad tog med sig garn och kommer att lämna in sina alster till Vetekornet fvb till De Hemlösa inför julen.
Min ljusa flätstickade kofta är klar, den ska bara blockas och få lite knappar, bild kommer så småningom.