Sunday, February 5, 2012

Kattvantar och nya projekt

Burr så kallt! I natt var det -18 grader och det är jättekallt för att vara i Östergötland, i alla fall är det sällan. Dagen idag var kristallklar och solig men fortfarande rätt kall och efter lite körande hit och dit har jag varit ensam med min stickning och fått färdigt kattvantarna. Mönstret köpte jag i höstas i Habo av Friskyfrog men började inte förrän förra veckan att sticka dem. Tyvärr har jag olika garn - det vita är Visjögarn och det grå är Ullcentrums 2-trådiga, vilket senare är något tunnare än det vita. Nåväl, nog kan något barnbarn tycka vantarna är fina och passande! Nya projekt har jag också startat idag, en vante i virkad nålbindning, ett skönt och lättsamt virksätt. Förmodligen räcker inte garnet fullt ut, så jag får väl vänta tills jag hittar mer av lika sort. Ett par jägarvantar har jag också lagt upp, fann rätt mycket kvar av garnet jag köpte på Väddö för några år sedan, ett isländskt garn som är tjockt och lite "fett" vilket är bra varmt mot kyla. Kanske något för jägarn i norr. På koftan jag håller på med är det bara några cm kvar på båda ärmarna och så framkanten förstås. Ser att garnet inte räcker trots att jag fått ytterligare ett hg. Det blir att beställa ett hg till från Exklusiva garner i Gnarp.

8 comments:

Nickan said...

Hejsan vilka fina kattvantar. Ska försöka komma till stickcafet någon gång framöver. Kram Annika

frisky frog said...

Åååh, vad fina de blev! Får jag kopiera bilden att ha på mitt mönster?
/Kram

Sunna said...

men så fina de blev, köpte inte jag det också? nu måste jag leta

Anonymous said...

superfina! Vet ett barnbarn som nog gärna norpar dom :-)

Humlans Lott said...

Jättefina Kerstin! Sånna får jag nog beställa av dig till hösten eller varför inte till våren. Nåja, jag filar lite på det.

Ha det gott!
Kram

Pysselfarmor said...

Oj oj så fina! Nu måste jag leta upp hönsmönstret som jag köpte på Haboeventet.
Men först måste jag bli klar med mitt löv till utställningen. Inte mycket kvar nu.

Psssttt hos mig är det utlottning nu!
Ha det gott!

Metta said...

Hade tydligen missat inlägget och bilden på katt-vantarna. Jättefina och mönstret är så gulligt. Så bra att de passar till barnbarnet och att hon gillar dem.
Vi ses på torsdag! Kram Metta

randi K design said...

Så masse fine votter du har strikket! Og så blir jeg så glad når jeg ser at noen fortsatt driver med nålebinding. Men jeg tror at svenskene ligger et hakk foran nordmennene med den teknikken. Jeg har tenkt på å ha et nålebindings kurs her i USA. Synes det er så viktig å holde liv i gamle tradisjoner. Ha en fin søndag til deg!