Monday, March 4, 2013

Vilken fin helg i Vrigstad!


Hemma efter en jättetrevlig helg i Vrigstad! 40 sticksugna tjejer träffades för att sticka, dela erfarenheter och tips med varandra och bara vara, gå till dukat bord och äta härlig mat – det var fanastiskt! Tog några foton och man kan ana koncentrationen hos stickerskorna.


Garn från affären Umbra i Växjö laddade upp en massa härliga garner också som vi klämde på och många nystan fick följa med hem! Vi fick också en "gottepåse" var med fina garner och ett lotteri med skänkta garner var också populärt.


 Man behöver inte går kurs eller ha annat schemalagt en sådan här helg, det är stickning som gäller. Det var dessutom en spännande söndag då många av oss var uppe och kollade in Wasaloppsstarten på söndagsmorgonen, vilken folkfest! När Johan Olsson tog guld var vi inte heller sena att applådera.
Jag hade med mig 5 små arbeten som jag önskade få färdigställa under helgen. Stickade in en laddsladd till telefonen, två röda framkanter till min medeltidströja, fäste trådar och gjorde klart ett par vantar i Hjertegarnet Rustik, de blev helt ljuvliga. Vidare stickade jag klart en mudd på ett par nya vantar, ville se om jag räknat ut mönstret rätt, det blev OK. Hade också med mig svart garn och gjorde ett antal varv på dubbelvirkade vantar. Jag är nöjd med det jag hann med. Det stickades på allt – sjalar, sockor, vantar, filtar och någon krokade också. Stämningen var fin båda dagarna och vi kom överens om att en sådan helg som denna ger mersmak. Varför inte nästa år på Wasaloppshelgen! Emma och hennes mamma får tänka vidare och se om det kan bli stickhelg igen. Tack båda två, kocken och de två volontärerna som jobbade båda dagarna.

4 comments:

Skarvtjärns Greta said...

Oj så trevligt det verkade.

Emma Eckerbom said...

Tack själv!
Jag tror vi redan har lovat ha stickhelg nästa år denna tiden, typ ;-)

Inger said...

Vad kul det låter, själv ska jag till SIV snart, den 15:e bär det av.

heidi said...

Det låter helt underbart!