Tuesday, June 4, 2013

Sticknoja i Strömsbruk

I helgen var jag och 21 andra sticksugna på Sticknoja i Strömsbruk norr om Hudiksvall. Det var en härlig helg som Hudikstickorna hade ordnat åt oss. Några av oss färgade garn med Viola Schavon, några lärde sig sticka oktagoner och andra bara stickade och pratade. Vi åt och drack gott, vår kokerska var stickerskan från Gnarp, Björg, som även förra året fixade maten åt oss! Jättegott! Många härliga och fina plagg visades upp och garnbordet var enormt! Bara härliga garner som man fick klappa på och köpa - vilket jag också gjorde. Kom hem med nästa 3 kg,.... Nu återstår det bara att nysta härvorna, en kon köpte jag och  ett bomull/acrylgarn som får bli en sommartopp tror jag. Det senare garnet behöver jag inte nysta.  Förutom denna garnmängd har jag ju lite i skåpet och jag håller på med en tröja ur Maskor och Medeltid, samma som jag gjort till mig men den jag gör nu är till en nära väninna. Ett par 2-ändstickade vantar med Färöiskt mönster är på stickorna också och så förstås hästtröjan nr 2 till 9-åringen. Den stickningen passade utmärkt att ha på bussen till och från Sthlm. Fick åka bil med Rigmor därifrån till Strömsbruk, en skön färd i trevligt sällskap.
 Solen sken hela tiden utom en stund på lördagskvällen, då satt vi ju inne och stickade och hade en trevlig lek med de paket vi hade fått i uppgift att ta med. Tror att alla blev nöjda med det de fick!
 En häftig tröja med intarsiastickade rutor. Mycket fina arbeten visades upp.


Som sagt, det här är vad jag hade med mig hem. Korallkonen blir en liten fin sommartröja, det vita blir 2 olika koftor - till mig faktiskt! Det grå silket blir en liten fintopp - också till mig- och det gröna kommer att bli en halskrage till vintern. Antagligen tar jag mönster från Johanna Wallins bok Sticka Småvarmt. Jag har aldrig haft grönt förut så detta blir första gången, men tjejerna tyckte jag skulle passa i den! Vi får väl se...

3 comments:

Heidi said...

Vilken underbar helg du verkar ha haft:)

Inger said...

Det låter som om ni haft en mycket härlig helg.

Eva S said...

Så härligt ni verkar ha det!