Sunday, July 21, 2013

Hur kunde jag räkna så fel....

Som liten avkoppling i värmen virkade jag två måttbandsblommor, blev ganska gulligt tycker jag.

Påbörjade också ett par lovikkavantar som jag stickade i 2-ändstickning, tjockt och jättebra men broderiet blev inte så snyggt, kanske jag ska låta bli att brodera? Pojkar kanske gillar vantar utan sådant.

Jag är ju med i Vottealong 2013 och julimönstret skulle handla om kust. Kom på att man kunde sticka in sjömärken i mudden och resten i enfärgat. Så fick det bli. Såklart vantarna stickas i 2-ändstickning, en metod som jag är frälst på. Tycker det blir snyggt och varmt.

Man undrar om det är värmen som orsakar hjärnsläpp? Den korallröda tröjan har jag nu repat upp några gånger och så äntligen kom jag på vad det var för fel - den blev ju för stor - jag hade räknat med en sträckning på 30 m/10cm ist för 26. Det är klart den blev för stor då! Nu är jag igång igen och har stickat ung 10 cm från halsen och nedåt och det verkar bli lagom. Hade alltså cirka 30 m för mycket och nu räknar jag med att garnet räcker, hoppas i alla fall.

4 comments:

Skarvtjärns Greta said...

Skönt att det inte alltid blir som man tänkt. Då skulle det vara så förutsägbart. Nu har man också ett mått av spänning.
Jag tycker visst att du ska brodera. Det kan bli en ny modell!

Anonymous said...

Det är aldrig fel att sticka en
generös provlapp,hi hi!
Teta

Heidi said...

virkade måttbandsblommor - så sött!

stickade du lovvikavantarna i tvåändsstickning:) så varma dom måste bli!! broderierna ser helt ok ut:)

vilken kul idé med sjömärken på vantar:)

det är nog värmen som är anledningen till hjärnsläpp:) det händer mig också ibland, fast jag brukar tolka det som en del av livet:) nu senast hände det när jag satt och räknade på inishmaan som jag stickar på nu. jag hade räknat med en höjd på 30v=10 cm på höjden, när det istället borde vara 26v=10 cm. skillnaden är inte jättestor, men den hade ändå märkts. så jag fick också repa upp och börja om:)

Elanit said...

Vad roligt att höra om er dopklänning! Det är nästan så att jag skulle vilja be dig lgga ut en bild så man får se...