Thursday, December 6, 2007

En liten fin beställning...

Jodå, köpte garn hos Vanja igår. Fått beställning på en fuskolle till barnbarnet 3 år i Österrike. Jag såg en tragisk olycka i Sälenfjällen för många år sedan där en flicka fastnade med halsduken i släpliften - hon klarade sig, men efter den händelsen har inte någon av våra barn eller barnbarn haft halsduk runt halsen, i alla fall inte då jag varit med. Jag har flitigt stickat fuskollar till alla i bomull, syntet och ull. Mycket välkommet av både föräldrar och dagisfröknar! Den jag gör nu gör jag i Frejagarnet, det "sticks" inte på den lilla känsliga damen. Lägger upp 90 m och stickar resår ung 10 cm. Öka därefter 2 m på 4 ställen vart annat varv tills jag tycker att stycket som kommer att ligga på bröst, axlar och rygg är lagom. Maska av löst. Hur lätt och bra som helst. Jag har faktiskt gjort en till mig själv också för några år sedan och den är bra under vinterparkasen!

5 comments:

Åsa said...

Fuskollar är det bästa som finns. Man kan göra dom så breda och fina över rygg och bröst med fina mönster. Jag har panisk skräck för halsdukar på små barn. Ha det så gott.

Anonymous said...

Jättebra mönster..ska börja direkt på en rosa/lila till en 3-åring!
Jätteskön o halsen.Har gjort en varsin till 2 jägare.Mycket uppskattat.Ha det bra o sticka lugnt!Kram/Ella.

Metta said...

Tack för tipset och den enkla beskrivningen. Jag ska göra varsin till min brors barnbarn Alexandra 7½ år och Tilda 5 år, som bor i Sundsvall.
Kram / Metta

Anonymous said...

Halloj kära du!
Fuskolle i all ära, men då måste jag nog ha dragkedja i, för jag tycker om att reglera värmen efterhand.. :) Men så åker jag ju inte varken skidor eller skidlift heller.. ;)
Hoppas vi hinner ses på nåt av caféerna i veckan!
Hur går det med kontakten med RK, om att skicka till Estland?
Förresten, mailar du över mönstet på den där barntröjan, som stickas rät och i ett stycke? Thanx!
KRAM, Sofia

Linda said...

Fuskolle, så himlans smart egentligen, har helt glömt av att det är så användbart! Tack för påminnelsen, och lätt mönster!