Sunday, December 9, 2007

Snabba ryck i advent!


Så var den lilla fuskollen klar! Som väl är läser inte Lilli min blogg, hon är ju bara 3 år och fyller 4 i januari. Däremot lär hon bli en fena på skidor, går f n i skidskola i Zell am See där hon bor, vad månde det bliva??
Adventsbestyren har börjat. Idag var mina Kolmårdsbarnbarn här och vi bakade pepparkakor. Som tur var har jag sedan tidigare stora formar av hjärtan och granar och det blev ett enkelt pepparkaksbakande idag. Inga små stjärnuddar som kunde gå sönder och inte heller några bockhorn som trillade av! Jag har ett jättebra recept som härör sig från Gotland sannolikt längre tillbaka i tiden än 40-talet. Tant Ellys pepparkakor - underbart goda och spröda, de ska vara jättetunna! Till barnen idag blev kakorna inte så tunna men goda. Kan tänkas att barnen får lite ont i magen ikväll.....

3 comments:

Inger said...

Jag har ett recept som jag fått av en gammal kokerska på dagis,det brukar jag använda.Vidare brukar jag ha en del besvär när jag bakar grisar,en del blir utan svans,en annan tappar ett ben.Trevlig fortsättning på pysslet!

Anonymous said...

Vad fin fuskollen blev.Vi saknade dig på stickcafeét igår.Jag har ett pepparkaksrecept som ger lite ljusare kakor.Ingefärspepparkakor.Mycket goda.Må så gott.Kram/Ella.

Pia said...

Så fin den lilla fuskpolon är och ett så praktiskt plagg!