Sunday, November 23, 2008

Blommor och hantverksmässa


Mer blommor - den här änglatrumpeten växte i närheten av där vi bodde, visst är den magnifik?!
Igår och idag har jag varit på Styrstads hantverksmässa traditonell mässa inför julen. Det var verkligen rikligt med hantverk där! Trevliga människor och glad stämning. Mitt i alltihopa finner jag Metta som har hela bordet fullt med saker hon gjort, både quiltat, stickat och virkat. Det är ju så att många här i Östergötland är hantverkare och det är lite svårt att sälja till det pris man skulle vilja ta, garnkostnaden plus lite till är väl vad man kan begära. Tog ett kort på Metta vid bordet med hennes fina saker!
Såg i tidningen idag att Hjälpstickan fått massor med alster från hela Sverige att dela ut till hemlösa i Stockholm. Vi här i Norrköping har ju också tillverkat mössor, vantar, sockor och halsdukar till de hemlösa och allt ska delas ut till hemlösa i Norrköping! Känns meningsfullt att sticka och ge bort!

3 comments:

Metta said...

Tack för ditt och Teds besök på Styrstadgården och den fina bilden av mig. Det var så trevligt att så många stickvänner tittade in på Hantverksjul.

Vi ses en stund på Vetekornet i morgon.
Kram Metta

Anonymous said...

En strålande Metta!!Ta det lite
lugnt och lägg benen högt när du får chansen.Kram/Ella.

Dockmamman said...

Vad fint det ser ut, vad roligt att det finns många som håller på med handarbeten...

Jag själv vet bara om mig själv i min ålder, jag stickaer ut med mina alster men aldrig att jag hör ett ord om att det finns fler som jag, STICKGALEN människa...

någon stickar en mössa på ett ½ år osv, men ingen som jag...

Jag tror jag ska efterlysa lite folk från ragunda kommun som är som jag *Ler*

Ha det gott/Kram