Sunday, February 3, 2008

Kurs i krokning


Igår var jag på kurs i krokning! Jättebra ordnad och mycket instruktiv. Tack Gudrun för ditt tålamod!
Vi beundrade hennes alster - se bilden - och fick många idéer. Nu ska jag leta i min garnkorg och se om jag inte hittar lagom garn att virka vantar av. Vantarna blir tjocka utan att bli klumpiga och om man använder flerfärgat garn blir de fantastiskt vackra! Grytlappar är det vanligaste som görs i den här tekniken tror jag men jag tänker nog försöka mig på vantar när mina sockar är klara. Håller ju på med två par samtidigt - de ska bli klara snart så jag kan börja på nästa stickning/virkning.....

9 comments:

Anonymous said...

Underbara alster.DU ser väldigt koncentrerad ut i ditt arbete.
Du är en praktiker och vill kunna använda dina alster "till nytta"
precis som jag.Vi kanske ses på Stickcafe´Vetekornet i morgon??
Jag ska dit en stund.Må så gott.
KRAM/Ella.

Soili said...

Kul att kroknings tekniken kommit fram.Jag gillar verkligen krokning.Har ägt tre kroknålar i säkert 40 år utan att använda dom,inte förrän nu.Nu har jag gjort 4 par vantar och några grytlappar.Vantarna blev populära men 2 par hann jag ta kort på innan dom fick nya ägare.Bild finns på min blogg.

Margits said...

Kul att det kommer jag har haft mina kroknålar i 40 år också lärde mig av en finska på besök hos mig. En kul historia jag krokade en tröja åt min man i raggsocksgarn och med knäppning fram vid halsen, den blev stulen ur hans bil och många år efteråt såg jag den i en korvkioskskö på en annan man. Tyvärr vågade jag inte säga någonting men det kan inte finnas mer än den tröjan. Jag gjorde också tröja och mössa åt min dotter som var 2 år och fick många berömmande ord när jag var ute med henne i barnvagn,44 år

Margita

Margits said...

Jag menar hon är idag 44 år

Margita

Linda said...

Krokning verkar så kul, det vill jag gärna prova nångång!

Metta said...
This comment has been removed by the author.
Metta said...

Ska bli kul att se dina krokningsalster. Hoppas du kan ha tålamod att visa oss litet senare. Har ju inte använt min kroknål ännu och vore så roligt att prova på.

Kram /Metta

Stickmor said...

Roligt att du antar utmaningen. Då behöver du bara lägga in utmaningen på din blogg och sedan kan du skicka mej ett mail med din adress och berätta om din favoritfärg så ska jag se vad jag kan göra. ;-)
Jag ska kolla med min dotter, som också bloggar, hur du kommer åt min mailadress på bästa sätt

Anonymous said...

Tack for intiresny Blog