Friday, February 29, 2008

Stickningsglädje!

Nu är min Färösjal klar! Den blev jättelik ty garnet var ju ganska tjockt, tjockare än det skulle vara enligt mönstret. Förmodar att den blir jättevarm men stickig, kanske finns det någon i min närhet som vill ha den! Kan rekommendera mönstret, man börjar i halsen och stickar nedåt och ökar i sidorna i mönster och mitt och kanter. Det är inte svårt men man får jättemånga maskor mot slutet. Sjalen ligger fint på axlarna, tog en bild på det men den blev inte bra, för mycket skuggor och prylar på min balkong! Få se om jag får till en bättre bild.
Linus fisketröja är påbörjad, en ärm, bakstycket och halva andra ärmen klar. Nu ska framstycket stickas med mycket mönster....

Så har jag också börjat med marsuppgiften-erna! Tror inte att dominosockorna blir så bra i mitt Bambugarn, stickar till att börja med den andra uppgiften och då med växtfärgat garn. I nuläget ser man inte så mycket av mönstret men det kommer väl fram så småningom. Känner att jag måste göra slut på gammalt garn jag har i korgen! Var på en marknad i förrgår och inhandlade ullgarn, 4,5 hg i rosa och ecru, få se vad det kan bli, antagligen sockar i april!
Igår var jag men studentkamrater på Moderna Museet i Sthlm och fick en fantastisk guidning av Andy Wharhol-utställningen. En del av hans tavlor kunde man gott och väl väva eller möjligen sticka - underbara färger i streck och rutor. Jag tänker inte börja att väva igen, åtminstone inte snart. Vävstolen har jag sålt så jag får söka upp någon vävstuga antagligen i så fall.

6 comments:

Anonymous said...

Oj,vad fin din sjal blev!!Tänk.. inte såg jag att de hade garn på marknaden fast hela familjen gick o tummade länge.Ha det bra o vila lite.Idag är det nog inget golfväder(ösregnar)!Sticka lugnt/Ella.

Anonymous said...

Oj,vad fin din sjal blev!!Tänk.. inte såg jag att de hade garn på marknaden fast hela familjen gick o tummade länge.Ha det bra o vila lite.Idag är det nog inget golfväder(ösregnar)!Sticka lugnt/Ella.

Anonymous said...

Så himla vacker den blev, färösjalen!!! Hojta om du vill sälja den! ;)
Kram Sofia

Metta said...

Färösjalen ser fantastisk ut och som vanligt har du stickat den jättesnabbt. Vill nog gärna låna mönstret vid tillfälle. Har ett ullgarn som jag tror skulle passa bra att sticka i.

Tror att jag ordnat skjuts på torsdag, så jag kan komma till caféet då.

Ha det bra. Kram Metta

Åsa said...

Åh.så vacker sjalen blev. Den är verkligen urtjusig.

Eva S said...

Den sjalen gör att det genast börjar suga i min sjalstickartarm. Får ta en pepsid duo och hoppas det går över. Har lite för mycke på G nu. Må gott