Sunday, February 10, 2008

Rapport från stickhörnan

Det här ska bli en Färösjal, härligt stor och varm förhoppningsvis. Det är egentligen första gången jag försöker mig på sjal med mycket mönster och visst, repa upp får man väl alltid göra i början och så har jag även fått göra den här gången. Det är inte lätt att räkna mönstergrupper och se på TV och samtala med familjen samtidigt! Att man aldrig lär sig.
Tur också att jag har Denise - stickor som kan förlängas. Det är dags för ytterligare en förlängning ser jag!Nu har jag även stickat färdigt Ambrosiasockor t v och Seductionsockor t h.

Båda paren har jag stickat från tårna och uppåt, nackdelen är ju att avslutningen på skaftet blir lite vågig och inte håller till så bra som om man stickat uppifrån och ner. Men kul och utmanande är det med nya grepp! Dessutom kan man sticka upp hela nystanet och har man dessutom som jag stickat på magic loop så blir det inte så mycket restgarner......
Tack alla för bra tips ang. min perlargon på balkongen!
6 comments:

Metta said...

Färösjalen ser ut att bli jättefin. Får bli ett kommande projekt för mig så småningom. Har så mycket annat på gång.

Ytterligare 2 par sockor färdiga. Det är otroligt så fort du stickar och fina blir de också.

Vi ses på torsdag.
Kram Metta

Åsa said...

Den sjalen ser ut att bli jättefin. Var får man tag i mönster till färösjalar? Ha det gott./Åsa

Linda said...

Spännande med färösjal, det är inte så ofta man ser ändå tycker jag. Ser med spänning fram emot fortsättningen!

DOCKMAMMAN said...

Hej!
Jag undrar om du är intresserad av samla strumpklubben strumpor på ett och samma ställe på Dockmammans stickcafé.
Man behöver inte vara medlem för att få ladda upp sina bilder,tänkte att det kunde vara roligt att samla dom på så samma ställe så man fick en lättae överblick på alla strumpor.

Du går bara in här http://dockmammansstickcafe.zoomin.se/galleri.html och letar upp var och ens månads galleri...

Mvh
Dockmamman

Anna said...

Sjalen ser helt fantastisk ut! Vad är det för mönster?
Hur gammalt är ditt lilläpple som är så duktig och gör vantar på två stickor? Mitt lilläpple är 5 och mest är det virknål och trassel om jag ska vara helt ärlig... men koncentrerat är det!

Anonymous said...

Hej! Du var inne på min blogg i början av månaden och antog Utmaningen. Jag har försökt få kontakt med dig men inte lyckats. Jag är inte så duktig på blogg-världen. Om du för in i din blogg att du antar Utmaningen och skickar din adress till mig får du en handgjord present av min inom 365 dagar. Min bloggadress är http:/stickmor. blogg.se och min e-postadress är kerstin.christensson@telia.com Jag hoppas du hör av dig.