Monday, February 25, 2008

Nä nu....

Vilket djurplågeri! Såg ni lammen i Australien? Jag ska inte köpa mer merinoull förrän jag vet säkert att fåren runt om i världen behandlas lika bra som Ellas! Hur kan man behandla små lamm så? Hoppas att alla "Djurens vänner" och andra föreningar kan påverka bönderna i Australien så detta plågeri upphör. Gissa om det blir debatt om det här i radio och TV!!!!

I lördags var jag hos Garnhärvan i den nyöppnade affären i Västerby. Så härliga garner och jag fick naturligtvis lite garn med mig hem. Entrådigt ullgarn från Färöarna - hoppas de behandlar fåren bättre där. Det får bli en sjal liknande den jag håller på med i garnet från Åland.


Jag har ungefär 30 varv kvar.... Den här sjalen kommer att väga 2,5-3hg och bli jättevarm! Något som kan vara bra nu när balkongstickningen börjar! Vi har redan 18 grader därute och med sjal över axlarna kan man säkert sitta där en stund!


3 comments:

Eva i Halmstad said...

Vad jag längtar till balkong och altanstickningarna.
Ha de gott.
Eva.

Anonymous said...

Jag med.Jag kommer snart!Ja du..ALDRIG!!Skulle vi behandla våra lamm så!!!Jag mår så dålig.Maken Christer, har varit på vet.stationen här o fått behandla våra små...för ett skadat öga o en åkomma i benen vi aldrig sett.Inte gratis,men, Vi lär oss!..Vi har som du vet 380 Tackor.....Skulle aldrig kunna sova om jag visste att våra djur behandlades utan respekt!!Sticka lugnt!!KRAAM/Ella.

Eva S said...

Den sjalen ser jättefin ut. Kan man sticka hur många sjalar som helst? Har flera stycken som ligger här och behöver absolut inte en till. Så ser jag ett fint mönster och..... Det är ju bara så roligt att sticka sjalar. Må gott.