Sunday, January 20, 2008

Söndag i solsken och lugn och ro


I torsdags började vi sy ihop vårt "uppdrag" på caféet. Vi hann inte klart så Christina och jag fortsätter på måndag att montera och så sänder vi iväg det till "STICKA".Sockorna klara! De här är stickade i garnet Sisu, jätteskönt och lättskött sägs det. Jag stickade från tån och upp och lyckades, efter en del försök, göra en riktigt snygg häl. Det är bara det att foten blev lite för lång - man vet inte riktigt när man ska börja lägga ut i sidorna. Mönstret är ett helt vanligt flätmönster med vridna maskor vart 7:e varv. Nu ska jag börja med nästa utmaning, de röda som jag har påbörjat. Det mönstret har jag hittat via Helenes blogg - hon tyckte det var svårt, vad ska jag då tycka?


Festen igår blev jättelyckad - 60 pers kom, sjöng och var glada! Vi bjöd på mat och dryck, kaffe och tårta. Festföremålet och jag är lite trötta idag så det blir en lugn kväll i soffhörnet med stickningen förstås!

3 comments:

Anonymous said...

Åhh va vackra strumporna blev!!! :D
Hälsa å gratta jubilaren i efterskott. Kommer du till cafét imorgon? Jag har fått en konstig "säkerhetsnål" av min svärmor.. den hon köpte nålen av sa att den är till tvåändsstickning. Skulle gärna vilja veta lite mer exakt hur den ska användas.
Kram Sofia

Metta said...

Sockorna ser jättefina ut. Har ännu inte provat att sticka från tån och uppåt.

Roligt att festen blev lyckad och förstår att jubilaren och du var litet trötta på söndagen.

Så duktiga Christina och du är som tar hand om "uppdraget" till Sticka.
Känner mig litet onyttig.

Ha en bra vecka /Metta

Anonymous said...

Härligt att få pusta ut efter lyckad fest.Sockorna blev jättefina.Min lapp ligger här hemma.Ni gör ju det jobbigaste,säger som Metta,men kan göra något en annan gång.Sticka lugnt./Ella.